Velkommen til Boldreel.net
Boldreel-slægtens hjemmeside

Forord

Bonne Mikal Boldreel

  1. Robert Niels
Anders Boldreel
Jens Christian Boldreel
Jens Carl E. Boldreel
Alfred Marius Boldreel
Niels Carl Boldreel


Ordbog
Kontakt

Bonne Mikal Jensen Boldreel

Bonne Mikal Jensen Boldreel

Den 27. april 1884 blev sønnen Bonne Mikal Jensen født, døbt den 18. december 1884 i Nørre Galten Kirke - i familien kaldet ”onkel Bonne”.

Søn af:
Niels Karl Jensen murer i Vinterslev og moderen anført til Mette Kirstine Andersen 32 år.

Faddere:
Ane Jensen af Grundfør, Ane Marie Jensen af Galten, Anton Jensen af Galten, Kristen Marius Sørensen og Jens Sørensen af Laurbjerg.

Nr.Galten Kirke Nr. Galten KirkeVed faderens ulykke og død i maj måned 1888, blev både Bonne og broderen Alfred Marius sat i pleje – i henhold til folketællingen fra 1890, var Bonne i familiepleje hos farmor Bodil Mikkelsen, og hendes nye mand Jens Carl Thomassen, i et hus i Hadsten by og sogn.. Bodil blev enke i november 1855, da hendes mand, og Bonnes biologiske farfar, Jens Nielsen døde kun 35 år gammel. Jens Nielsen blev begravet den 27. november 1855.
Samme dag, 27. november 1855, blev Bodil og Jens Carl gift i Neder Hadsten kirke.

Bonne Mikael er konfirmaret i Vitten Kirke - Hadsten Sogn - den 17. april 1898.

Bonne, kom i lære som smed, og blev formentligt også uddannet hos en mester de kaldte ”Lorentzsmeden ”i Vinterslev ved Hadsten.

Brødrene: Christian, Anders & Bonne som smedesvende Brødrene: Christian, Anders & Bonne som smedesvendeBonne aftjente, som det fremgår af billedet, sin værnepligt ved marinen, på nærværende er jeg ikke i besiddelse af hvilen enhed i Søværnet han gjorde tjeneste.

Bonne Mikael Boldreel, som soldat Bonne Mikael Boldreel, som soldat


I januar måned 1905, indsendte Anders (broder til Bonne Mikael) ansøgning om navneændring til Århus Amt – han søgte på familiens vegne – der var en del korrespondance mellem Amtet og Justitsministeriet, inden det blev bevilliget – original ansøgning er på nærværende ikke fundet i arkiverne.

Ved kongelig bevilling af 21. juli 1905 – Christian den IX. – fået lov til at bære navnet Boldreel, således at navnet fremover er Bonne Mikael Jensen Boldreel

Bonne Mikal Jensen Boldreel Bonne Mikael Boldreel (måske nygift)Billedet kan være som nygift, er fotograferet samme sted som billedet af nygifte bror Anders.

Den 27. maj 1907 bliver Bonne Mikael gift med Klara Kristensen i xxxxx Kirke xx by

Klara Kristensen er født den 7. januar 1887 i Hinnerupbroby, datter af postkudsk Kristen Peder Kristensen og hustru Jensine Ane Marie Jensen af Hinnerupbroby - døbt i Haldum Kirke 30. maj 1887.

Faddere:
Partikulier Jens Sørensen Brændstrups hustru. Partikulier Jens Sørensen Brændstrup, og ungkarl N Christensen, alle af Hinneruplund Ungkarl NPeter P Jensen af Norring.Faderen Kristen Peder Kristensen er født 17. februar 1853 i Ødum Sogn, Randers Amt, moderen Jenssine Ane Marie Jensen er født 23. januar 1857 i Vistoft Sogn, Randerrs Amt.
Parret er viet i Haldum Krke 10. oktober 1884.

Klara Kristensen havde 2 brødre.
Niels Christian Christensen, født 30. april 1884 - navneændring 29. april 1913 til Niels Christian Gripping.

Den ene bror var soldat på De Vestindiske Øer, han blev amerikansk statsborger, ham og hans kone, som var finne, var hjemme i Danmark i 50’erne.
Den anden bror boede i Århus, hans familie forhold er ikke kendt.
Den anden broders navn er ikke oplyst - og ligeledes ikke hvem der er hvem.


Ægteparret Bonne Mikael Jensen Boldreel og Klara Kristensen er barnløst, de adopterer.

Robert Niels Boldreel født den 10. december 1908 – Hjortensgade 34.2 i Århus.


Robert Niels Boldreels biologiske far, er Niels Karl Boldreel – bror til Bonne – og moderen Petrea Andersen, 21 år - hun boede Hjortensgade 34,2 Århus.
Det er uvist, under hvilke omstændigheder og årsag, de lod Robert Niels bortadoptere, måske var hun meget ung, men det vides, at hun senere er blevet gift og fået børn. Det vides også at den biologiske far Niels Karl, emigrerede i 1909, og det var i den forbindelse at Robert blev adopteret af Clara og Bonne.


Det vides ikke helt præcis hvor Klara og Bonne Mikael boede ved og efter deres bryllup, første gang de er opført i Århus Vejviseren er i 1912 udgaven.
Her står Bonne Mikael som lokomotivfører, med bopæl Dannebrogsgade 4, Århus.

Dannebrogsgade 4, Århus – Marts 2005 Schleppegrells Gade 25, Århus - Marts 2005

Dannebrogsgade 4, Århus – Marts 2005 og Schleppegrells Gade 25, Århus - Marts 2005


I 1913 udgaven står der de er flyttet til Schleppegrells Gade 25.

I de følgende 12 årgange af Århus vejviseren, er de ikke opført eller nævnt – flyttet grundet nyt tjenestested ved DSB - i 1923 boede de i Fredericia, Robert Niels er konfirmeret i Fredericia Trinitatis Kirke 8. april 1923 - iflg. folketællingen 1921 boede de på Calvinsvej 13 i Fredericia.

I folketællingen oplyses det, de er flyttet til Calvinsvej 13 i 1920 og tidligere boet i Odense.

De Danske Statsbaner logo frem til 1972 DSB logo efter 1972

DSB De Danske Statsbaner logo til venstre frem til 1972 - nuværende til højre
I 1926 udgaven af vejviseren er de atter tilbage i Århus, denne gang opført på adressen Marstrandsgade 5, her bor de nogle år.

Marstrandsgade 5,  Århus - Marts 2005
Marstrandsgade 5, Århus - Marts 2005I 1934 udgaven er de opført med bopæl Aalborggade 5, hvor de kun bor et par år, for i 1937 udgaven flyttet til De Meza Vej 27, for til slut i 1940 udgaven at være flyttet til Skanderborgvej 1.Bonne blev uddannet smed, senere blev han lokomotivfører ved DSB - det er ikke oplyst hvornår han fik ansættelse hos DSB og hvad han startede med – men efter sigende startede man med at være fyrbøder, inden man læste og uddannede sig til lokomotivfører.
I 1911/12 var han uddannet til lokomotivfører – i henhold til Århus vejviser 1912.

Efter ansøgning blev han pensioneret på grund af svageligt helbred - med pension fra 30. november 1947.
Han var, efter sigende, lokomotivfører på kultog under 2. verdenskrig – støv og forurening ødelagte hans lunger.Tidligere i denne biografi, skrev jeg, at Bonne og Marius blev sat i pleje, da deres far omkom ved en arbejdsulykke, som murer under reparation af kirketårnet på Nr. Galten Kirke i maj måned 1888 – de blev sat i pleje, da moderen dels var gravid, ventede Niels Karl i efteråret 1888, og dels ikke havde økonomi og overskud til selv at passe børnene – hun valgte at forblive enke.


Niels Karl og Karen Marie 25 års bryllupsdag
Niels Carl og Karen Marie 25 års bryllupsdag,
Den 4. maj 1942 – Karen Marie og Niels Carl Boldreels sølvbryllup i Bjørnkjær.
Siddende forrest sølvbrudeparret, pigen ved Niels Carl er Margot, Robert Niels og Odas datter,
stående i første række, herren yderst med cigar er en bror til Niels Carl,
men hvem, kan måske være Alfred Marius,
derefter følger Selma, Amanda, Nicolas Jacinto, Tove, Rosalia, Julia, Jens Christian, Ane Marie,
og skjult bag hende måske Robert, Bonnie, og yderst til højre Fernando

.

Niels Karl og Karen Marie 28 års bryllupsdag
Familie foto ved Niels Carl og Karen Marie 25 års bryllupsdag,
Den 4. maj 1942 – Karen Marie og Niels Carl Boldreels sølvbryllup i Bjørnkjær.I Boldreel familien var eller havde man er tæt sammenhold, med Jens Carl Edelfort Boldreel som den samlende, dette startede allerede omkring år 1900, det siges at han hjalp moderen økonomisk, så hun kunne få de 2 sønner hjem igen fra deres pleje – efterfølgende mødtes familien ofte på ”Søbo” i Risskov, hvor han boede sammen med hustruen Fernanda også kaldet ”Tante Nanda”. Dette sammenhold forsvandt eller gik i opløsning ved deres tante Nandas død i 1950’erne, familien var jo også blevet noget større og ret spredt geografisk, så det var naturligt at det gik i opløsning.Bonne Mikael Boldreel døde 17. februar 1956 og begravet 20. februar 1956 på Århus Nordre Kirkegård.
Klara døde i 1966.
Klara er formentligt også begravet på Nordre kirkegård i Århus.
Niels Erik Boldreel
December, 2005
Opdateret den 16. december 2012


Niels Erik Boldreel
Niels Erik Boldreel